banner photo
Welke oplossing past bij u?

U wilt iemand helpen met een persoonlijk netwerk. U kunt ervoor kiezen om een persoonlijk netwerk in ‘eigen beheer’ op te zetten. U bent dan de MantelPlanner, die de regie heeft. U neemt het initiatief en meldt anderen aan in het persoonlijk netwerk. Als de activiteiten in de agenda staan, organiseert het netwerk zich verder zelf. U kunt overal en altijd het proces volgen, meepraten en sturen.

Indien u kiest voor ‘professioneel beheer’, kiest u voor ondersteuning door een professional (bijvoorbeeld een praktijk- of wijkverpleegkundige). De professional is dan de MantelPlanner, die het persoonlijk netwerk organiseert en de cliënt begeleidt. U bent de contactpersoon in het persoonlijk netwerk.

De keuze voor eigen of professioneel beheer is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De keuze voor professioneel beheer is aan te bevelen als de cliënt professionele zorg thuis nodig heeft of als u het moeilijk vindt om en persoonlijk netwerk aan te melden. U kunt uw keuze altijd veranderen. 


Wilt u zelf een persoonlijk netwerk maken?

U kiest er dan voor om zelf MantelPlanner te zijn. Als MantelPlanner organiseert u het persoonlijk netwerk. 
U registreert de cliënt en uzelf als MantelPlanner. 
Agendeert de activiteiten, die voor de cliënt nodig zijn en meldt de mensen aan, die willen helpen. 
Meestal ontwikkelt het persoonlijk netwerk zich verder vanzelf via ‘de bekende van de bekende’. 
Echter niemand kan zichzelf aanmelden. U bepaalt welke mensen u wilt aanmelden! 

Als er sprake is van professionele zorg thuis, bijvoorbeeld door een verpleegkundige, fysiotherapeut of anderen, kunt u deze zorgverleners eveneens aanmelden in het persoonlijk netwerk. Het persoonlijk netwerk is dan volledig afgestemd op de persoonlijke situatie van uw cliënt. 
Als MantelPlanner houdt u de regie over het gehele proces van hulp- en zorgondersteuning.

Informeer daarom altijd de zorgverleners die bij de cliënt thuis zorg verlenen over uw persoonlijk netwerk. Vraag of zij deel uit willen maken van uw persoonlijk netwerk. Ook de zorgverlener zal de voordelen ervaren!  
Als u kiest voor ‘eigen beheer’ kunt direct beginnen.
Registreren

Wilt u hulp van een deskundige MantelPlanner?

Wilt u deskundige begeleiding?
Deskundige MantelPlanners begeleiden u met het tot stand komen van uw persoonlijk netwerk.

Om u van dienst te kunnen zijn, maakt u eerst een afspraak met de MantelPlanner om de mogelijkheden te bespreken. U beslist daarna of u wel of geen gebruik wilt maken van deze dienstverlening. 
Indien u een afspraak wilt maken, kunt u onderstaand formulier invullen en verzenden.
Aanmelden

U betaalt één vaste prijs
van € 19,50 per maand
voor het gehele netwerk
zonder verdere verplichtingen
direct te beginnen
maandelijks te beëindigen
Wat kan uw gemeente voor
u betekenen?

Uw gemeente vindt het belangrijk dat ouderen zolang mogelijk zefstandig thuis kunnen wonen. MantelPlan maakt dit mogelijk. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden om u tegemoet te komen in de kosten.