banner photo
Informeer uw gemeente

Zoals bekend, is de ouderenzorg veranderd. In de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 is geregeld, dat gemeenten vanaf 1 januari 2015 voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning aan mensen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en andere mensen kunnen blijven ontmoeten.
 

Wat doen gemeenten?

Gemeenten onderzoeken welke ondersteuning iemand nodig heeft. Het uitgangspunt is dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en welzijn. Dat zij zoveel mogelijk voor elkaar zorgen, daar waar dat kan. Als dat niet (meer) lukt, kan de gemeente helpen met voorzieningen en ondersteuning. Hoe dat wordt ingevuld, verschilt per gemeente.

Wat mag u van uw gemeente verwachten?

Ouderen met een persoonlijk netwerk kunnen langer zelfstandig thuis wonen. Met MantelPlan kunt u zelf een persoonlijk netwerk voor een ouder(e) organiseren. Er zijn echter omstandigheden denkbaar, dat u dit niet zelf kunt. U hebt daarvoor dan deskundige begeleiding nodig. U mag verwachten, dat uw gemeente u daarvoor de noodzakelijke ondersteuning biedt.
Informeer uw gemeente over MantelPlan en vraag welke ondersteuning u kunt verwachten.
Is uw gemeente niet bekend met MantelPlan? Stuurt u dan een bericht naar info@mantelplan.nl en wij nemen contact op met uw gemeente.

U betaalt één vaste prijs
van € 19,50 per maand
voor het gehele netwerk
zonder verdere verplichtingen
direct te beginnen
maandelijks te beëindigen

Wilt u vandaag beginnen?

Als u direct aan de slag wilt, registreer uw cliënt en maak een account

Overweegt u deskundige begeleiding?

Meldt uw dan aan voor een afspraak met een deskundige MantelPlanner.

solutions
Welke oplossing past het beste bij u?
personal network
Zelf een persoonlijk netwerk aanmaken?
professional mantelplanner
Wilt u hulp van een deskundige MantelPlanner?