slider photo1
“Mijn oom wil graag zolang mogelijk thuis blijven wonen

Maar bepaalde dingen kan hij niet meer zo goed. Ik heb een gezin en werk vier dagen in de week. Daarom heb ik geen gelegenheid om mijn oom doordeweeks te helpen. Ik heb hulp gevraagd aan een professionele MantelPlanner. De MantelPlanner heeft mij geholpen om voor mijn oom een exclusief persoonlijk netwerk te maken waarin helpers en professionele zorgverleners zijn aangemeld. Alle hulp en zorg, die nodig is voor mijn oom om zelfstandig thuis te kunnen wonen, wordt door zijn persoonlijk netwerk georganiseerd. Alles wordt op elkaar afgestemd waardoor er geen verrassingen zijn. Zelf ben ik ook aangemeld. Daardoor ben ik altijd op de hoogte en kan zelf aangeven wanneer ik langs ga.”

slider photo2
“Om thuis te kunnen blijven wonen, heb ik een Persoonlijk Netwerk

Om thuis te kunnen wonen, heb ik thuiszorg en hulp in de huishouding. Zo af en toe komt iemand langs voor een praatje. Meestal op zondagmiddag. Maar de meeste dagen voelde ik me eenzaam. Vooral omdat ik niet meer naar mijn kaarclub kan. Mijn huisarts adviseerde mij een paar maanden geleden hulp te vragen aan een professionele Mantelplanner. Samen hebben we met de methode 'verjaarsdagskalender' mijn persoonlijk netwerk gemaakt. Nu komt er bijna elke dag wel iemand langs. Een praatje maken, een spelletje spelen, en om af en toe te helpen. Ook de wijkverpleegkundige, de huishoudelijke hulp en de MantelPlanner zijn aangemeld in mijn persoonlijk netwerk. En ik kan dinsdagmiddag weer klaverjassen op de kaartclub. Ik vind het heel geruststellend, dat de MantelPlanner elke maand even langs komt om mijn persoonlijke situatie te bespreken."

solutions
Welke oplossing past het beste bij u?
personal network
Zelf een persoonlijk netwerk aanmaken?
professional mantelplanner
Wilt u hulp van een deskundige MantelPlanner?
Ouderen wonen langer thuis met een persoonlijk netwerk!
Ouderen kunnen langer verantwoord thuis wonen met brede ondersteuning van hun persoonlijk netwerk. Een persoonlijk netwerk is een vertrouwde groep, die exclusief met de cliënt en mantelzorger verbonden is. Aandacht, hulp en professionele zorg worden vanuit één vertrouwd netwerk georganiseerd en aangeboden in overeenstemming met de wensen van de cliënt en mantelzorger. MantelPlan verbindt de sociale omgeving en professionele zorg tot één persoonlijk netwerk.
zwemmend persoon
De voordelen van MantelPlan op een rij:
één toekomstbestendig netwerk
vertrouwde gezichten en professionele begeleiding
open communicatie
aandacht, hulp en zorg op maat

Wilt u vandaag beginnen?

Als u direct aan de slag wilt, registreer uw cliënt en maak een account

Overweegt u deskundige begeleiding?

Meldt uw dan aan voor een afspraak met een deskundige MantelPlanner.